Gratis informatieavond voor aanstaande ouders

Leestijd 1 minuut

Tot halverwege de jaren ’70 werd nog geen 10% van de eerste kinderen buiten het huwelijk geboren. Inmiddels is dat al voor meer dan 50% van de eerste kinderen het geval. Ongehuwd samenwonen lijkt daarmee de norm te zijn geworden voor jonge gezinnen. De overheid gaat hierin mee door veel faciliteiten ook beschikbaar te maken voor ongehuwde stellen. Een belangrijk verschil met het huwelijk is dat dit niet automatisch gaat.

Samenwoners moeten zelf de erkenning en het ouderlijk gezag regelen. Ook is een bezoek aan de notaris nodig voor een samenlevingscontract en testament. Zonder contract heb je geen recht op nabestaandenpensioen. En met een testament voorkom je onnodige kosten en belastingen bij overlijden.

Op dinsdagavond 19 januari organiseert PlasBossinade een gratis informatieavond voor aanstaande ouders. Op de informatieavond kun je je gratis en vrijblijvend laten voorlichten over de mogelijkheden van een samenlevingscontract en testament. De verschillen met het geregistreerd partnerschap en het huwelijk worden toegelicht en de bijzonderheden waarop je moet letten als je een koopwoning hebt. Ook wordt uitgelegd wat de gevolgen zijn van erkenning, aangifte en gezag en hoe je de voogdij kunt regelen.

Geïnteresseerd in deelname? Aanmelden kan tot 12 januari via www.plasbossinade.nl/zwanger.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar