Aangifte erfbelasting

Leestijd 1 minuut

Wanneer u een erfenis krijgt, moet u mogelijk erfbelasting betalen. Wanneer de overledene gehuwd was en er zijn kinderen dan gaat doorgaans de gehele erfenis naar de echtgenoot van de overledene. De kinderen hebben recht op een deel van de erfenis, maar zij krijgen dit pas later. In deze situatie kan de belastingdienst wel al erfbelasting heffen over de erfenis van de echtgenoot en de kinderen.

Tegenwoordig worden er veel testamenten gemaakt op grond waarvan de langstlevende met de kinderen nog een aantal keuzemogelijkheden heeft. Zo kan de langstlevende met de kinderen een rente overeenkomen ten aanzien van het nog niet opeisbare erfdeel van de kinderen. Ook kan de langstlevende soms min of meer zelf bepalen hoe groot zijn of haar erfdeel en dat van de kinderen zal zijn. Het is van groot belang om na het overlijden aandacht te hebben voor dergelijke clausules. De keuzes die u maakt zijn namelijk bepalend voor de hoogte en het moment van betalen van de erfbelasting. De door u gemaakte keuzes dient u in de aangifte erfbelasting kenbaar te maken. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes en het opmaken van de aangifte erfbelasting.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar