Afschaffing pensioen in eigen beheer

Leestijd 1 minuut

Dinsdag 20 september: Prinsjesdag. Naast  opvallende en spraakmakende hoeden wordt op die dag ook een wetsvoorstel ingediend om het pensioen in eigen beheer uit te faseren. Veel ondernemers/directeur groot aandeelhouders krijgen met deze wetswijziging te maken.

Iedere ondernemer die in zijn besloten vennootschap pensioen heeft opgebouwd zal moeten kiezen: afkopen of omzetting naar een spaarvariant. Afkopen is met name in 2017 fiscaal gunstig. Vooral als er voldoende middelen in het bedrijf aanwezig zijn om het pensioen te kunnen afkopen, heeft dat verschillende voordelen. Indien die middelen er niet zijn, ligt de keuze voor de spaarvariant voor de hand. Welke keuze de ondernemer ook maakt, hij zal zijn echtgenoot daarbij moeten betrekken. Zijn of haar aanspraken worden immers ook geraakt! De nieuwe wet zal naar verwachting op 1 januari 2017 in werking treden. Fiscaal advocaat Ina Elzinga-Snoek praat u tijdens ons congres op 6 oktober a.s. hierover bij. Zie voor informatie en aanmelding www.plasbossinade.nl/legalupdates.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar