Aftrek kinderalimentatie vervalt in 2015

Leestijd 1 minuut

Met ingang van 1 januari 2015 vervalt de fiscale aftrekpost voor kinderalimentatie.

Tot nu toe kunnen ouders die kinderalimentatie betalen veelal van deze aftrekmogelijkheid gebruik maken; de ouder die kinderalimentatie betaalt moet € 406,- of meer per kwartaal uitgeven aan kosten van levensonderhoud van een kind. De aftrekpost kon tot nu toe oplopen tot bijna € 1.200,- per jaar voor kinderen tussen 12 en 17 jaar. In bijna alle gevallen is met deze aftrekpost rekening gehouden bij het vaststellen van de hoogte van de kinderalimentatie.

Nu de aftrekpost vervalt zal in veel gevallen de alimentatie betalende ouder netto meer gaan betalen dan voorheen en dat kan om flinke bedragen gaan. Alle reden dus om vroegtijdig met elkaar als ouders te overleggen hoe hiermee om te gaan. Zo nodig kan de rechter worden verzocht de kinderalimentatie te verlagen. Het moet nog blijken of rechters de gewijzigde fiscale regelgeving (alleen) in alle gevallen reden vinden om de alimentatie te wijzigen. Dat zal in de rechtspraak de komende tijd moeten worden uitgekristalliseerd.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar