Algemene volmacht

Leestijd 1 minuut

Op deze plek heb ik al vaker uw aandacht gevraagd voor de algemene volmacht. Dit is een notarieel document waarmee uw vertrouwenspersoon het recht krijgt om voor u een handtekening te zetten. Dat het heel verstandig is om dit vast te leggen, blijkt uit het recente jaarverslag van de Raad voor de Rechtspraak.

In de afgelopen vijf jaar is het aantal beschermingsbewinden maar liefst verdubbeld. Door het grote aantal aanvragen is er inmiddels sprake van een achterstand bij rechtbanken. Dat er zoveel aanvragen zijn, komt onder andere doordat wij steeds ouder worden. Daardoor komt dementie ook steeds vaker voor. De kans dat iemand uiteindelijk dement wordt, is maarliefst 20%. Als u geen zin heeft om straks maanden in de rij te staan bij de rechtbank, doet u er verstandig aan om op tijd een volmacht te regelen bij de notaris.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van een volmacht, kunt u ook terecht op de campagnewebsite www.wievandedrie.nl.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar