Alimentatie op basis van de Wet van Murphy

Leestijd 1 minuut

Iedereen die gaat scheiden heeft daarvan in enige vorm of mate last. Bij sommige mensen heeft dat invloed op hun werk. In een enkel geval komt het zover dat een werkgever vindt dat de privéproblemen iemands werk zozeer beïnvloeden dat die een ongeoorloofde inmenging zijn gaan vormen.

De werkgever zou kunnen aansturen op beëindiging van het dienstverband. In een echtscheidingszaak waarin onlangs het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden moest oordelen over de alimentatie was de werknemer aldus ontslagen. Hij voerde aan dat zijn alimentatieverplichting moest worden bepaald op basis van zijn WW-uitkering.

Het Hof oordeelde echter dat de man in kwestie verwijtbaar zijn inkomen was kwijtgeraakt door zich niet te verzetten tegen zijn ontslag. Ook had de man tijdig psychische hulp moeten inschakelen om zo zijn werk goed te kunnen doen. Omdat de man dit niet had gedaan, werd zijn alimentatieverplichting vastgesteld op basis van zijn oude inkomen. Een extra reden dus om te waken voor (onterecht) ontslag!

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar