Belastingvrije schenking wordt niet verlengd

Leestijd 1 minuut

Inmiddels is bekend dat de regeling voor de extra verhoogde schenking niet wordt verlengd. Geen reden tot paniek voor starters op de woningmarkt. Na de jaarwisseling vallen we terug op de oude regeling. Daarin zijn nog voldoende mogelijkheden aanwezig voor ouders om een schenking te doen aan kinderen die een woning willen kopen.

Een andere groep moet echter wel haast maken. Vermogende ouderen kunnen alleen dit jaar een vrijgestelde schenking doen aan kleinkinderen die een woning willen kopen. Hetzelfde geldt voor een schenking aan oudere kinderen die hun hypotheek willen aflossen. Bij een schenking aan de kleinkinderen kunt u tot wel 40% belasting besparen! Het is belangrijk om vooraf goede afspraken vast te leggen over de schenking. Vooral als uw kind getrouwd is of als u nog andere kinderen hebt die geen schenking krijgen. Misschien deze herfst dus toch nog even langs de notaris?

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar