Betaalt u niet teveel erfbelasting?

Leestijd 1 minuut

Ook voor de erfbelasting lijkt de crisis voorbij. In 2016 verwacht de overheid een hogere opbrengst dan in voorgaande jaren. Voor de meeste erfgenamen geldt dat ze nog nooit eerder een aangifte erfbelasting hebben ingevuld. Een foutje is al snel gemaakt, waardoor soms teveel belasting wordt betaald.

Zo wordt bijvoorbeeld wel eens vergeten dat bij het overlijden van de eerste ouder al een deel van de erfbelasting is voldaan. Wie dat bij het overlijden van de tweede ouder niet vermeldt, betaalt dus dubbel belasting. Waar het ook wel eens mis gaat, is de waarde van de koopwoning. Tegenwoordig moet u verplicht de WOZ-waarde opgeven. Wanneer echter sprake is van verhuur of een serviceflat, mag hiervan worden afgeweken. Als de WOZ-waarde volgens u te hoog is, kunt u de gemeente vragen om deze aan te passen. Daarmee hoeft u niet te wachten tot de nieuwe aanslag in januari. Wanneer u een woning erft, mag u direct een nieuwe waardebeschikking aanvragen.

Als u wat hulp nodig heeft bij de aangifte, kunt u natuurlijk altijd de notaris inschakelen voor advies!

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar