Bezuinigingsmaatregelen Kabinet van invloed op alimentatie

Leestijd 1 minuut

Sinds dit jaar zijn naast tal van andere bezuinigingen ook bezuinigingsmaatregelen doorgevoerd in de fiscale aftrek van kosten van levensonderhoud voor minderjarige kinderen.

Tot en met vorig jaar konden ouders die alimentatie betaalden voor hun kinderen een bepaald vast bedrag als persoongebonden aftrek in mindering brengen op hun inkomen voor de IB-aangifte. Dit bedrag was, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, ruim € 100,-- per maand. Met ingang van dit jaar is de aftrek gehalveerd en met ingang van volgend jaar zal de aftrek geheel  worden geschrapt. Bij de vaststelling van de alimentatie is echter met deze aftrek rekening gehouden en is het bedrag bij de alimentatie opgeteld. Als de fiscale aftrek wordt geschrapt, betekent dat dat de alimentatie te hoog is vastgesteld. Als de ontvangende ouder niet bereid is om mee te werken aan verlaging van de kinderalimentatie zal daartoe een wijzigingsverzoek bij de rechtbank moeten worden ingediend.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar