Campingperikelen

Leestijd 1 minuut

Zo aan het einde van de vakantieperiode wordt een cliché weer bevestigd: verregenen op de camping leidt tot scheidingen. Maar ook campingexploitanten scheiden.

Over zo’n scheiding oordeelde onlangs het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. In die zaak werd tussen de ex-echtgenoten discussie gevoerd over de vraag of tegenover de werkzaamheden die de echtgenote van de campingeigenaar jarenlang had verricht, een vergoeding moest staan. Het echtpaar was gehuwd op huwelijkse voorwaarden. Daarin stond dat hun vermogens geheel gescheiden zouden blijven. De man had en hield aldus een camping, waar de vrouw van alles en nog wat voor deed. Bij de scheiding betoogde de vrouw dat naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid zij vanwege haar werkzaamheden op de camping aanspraak had op een deel van de waarde van de camping. Terwijl de rechtbank de vrouw nog volgde, oordeelde het Hof anders. Het Hof wees iedere vergoeding van de hand.

Meewerkende echtgenoten, wees gewaarschuwd! Deze zaak staat niet op zichzelf, regelmatig ontstaat deze teleurstelling in scheidingszaken.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar