“Cd van jou, cd van mij …

Leestijd 1 minuut

… maar gekregen van m’n moeder, van mijn moeder dus van mij”, zingen Acda & De Munnik vanaf nu nog een jaar lang. Maar is dat wel zo als je getrouwd bent?

Als er geen huwelijkse voorwaarden zijn, dan vallen cadeaus in beginsel in de gemeenschap van goederen. Als het om een cd gaat is dat nog niet zo erg. Maar wat als moeder in een gulle bui € 10.000,- in het cd-hoesje stopt? Of een kostbaar schilderij aan haar kind schenkt? Ook dan valt dat in beginsel in de gemeenschap en moet er bij een scheiding bij helfte verdeeld worden. Dat is alleen anders als bij de schenking een zogenaamde uitsluitingsclausule wordt gemaakt. Als moeder bij het schenken zegt dat wat ze schenkt niet zal vallen in een gemeenschap waarin de verkrijger is gehuwd of zal huwen, dan is de schenking alleen voor de verkrijger. Dus gulle gevers: maak uw bedoeling duidelijk! 

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar