Doe-het-zelf-scheiders opgepast!

Leestijd 1 minuut

Als een huwelijk eindigt in een echtscheiding willen veel mensen graag zo snel en goedkoop mogelijk de zaken afwikkelen.

Op internet circuleren modelletjes voor echtscheidingsconvenanten; overeenkomsten waarin over de gevolgen van de scheiding afspraken worden neergelegd. Het lijkt aantrekkelijk: vul zo’n convenant samen in en laat dat door een advocaat bij de rechtbank indienen tegelijk met het verzoek om de echtscheiding uit te spreken. Maar daaraan kleven grote risico’s. Als men niet voorgelicht is over de gevolgen van een echtscheiding door een (gespecialiseerde) advocaat, weet men ook niet waarvoor men met zo’n doe-het-zelf-convenant tekent. Niet zelden komt de spijt op als de hectiek en emoties rondom de scheiding zijn weggeëbd. Als de spijtoptant dan het convenant wil aanvechten, ontstaat (alsnog) ruzie. Vaak met hoge advocaatkosten voor beide ex-echtgenoten tot gevolg. Het is dan ook niet voor niets dat de Raad van Discipline advocaten die meewerken aan het (klakkeloos) indienen van zo’n convenant bij de rechtbank zonder cliënten voor te lichten, tuchtrechtelijk bestraft.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar