Erfbelasting omhoog of omlaag?

Leestijd 1 minuut

Met de verkiezingen voor de deur heeft de Britse premier Cameron voorgesteld om de vrijstelling voor de erfbelasting te verhogen naar 1 miljoen pond. Er zijn meer landen in Europa met zo'n grote vrijstelling. In Italië bijvoorbeeld, is de vrijstelling 1 miljoen euro. Hoe anders is het in Nederland geregeld.

Hier hebben kinderen maar een 'kleine' vrijstelling van 20.000 euro. Tenzij het kind Willem-Alexander of Amalia heet. De koning en zijn vermoedelijke opvolger zijn namelijk vrijgesteld van erfbelasting. Uitgerekend met Prinsjesdag werd bekend gemaakt dat de erfbelasting voor de gewone burger wel wat omhoog kan. Het kabinet wil nog deze regeerperiode een nieuw belastingstelsel invoeren. In tegenstelling tot onze Britse buren, mogen wij hier dus niet meer over stemmen. Mocht de zittende volksvertegenwoordiging het niet naar uw zin regelen, dan kunt u het altijd nog bij de notaris proberen. Met een slim testament betalen uw kinderen namelijk ook minder erfbelasting!

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar