Gaat uw erfenis straks naar uw ex-schoonzoon of ex-schoondochter?

Leestijd 1 minuut

Wilt u voorkomen dat bij echtscheiding van uw kind de ex-schoonzoon of ex-schoondochter recht heeft op de helft van het van u geërfde of door u geschonken vermogen? In uw testament of bij de schenking kunt een uitsluitingsclausule opnemen.

Na een echtscheiding van uw kind krijgt de partner niets van uw nalatenschap of van hetgeen u geschonken heeft. Voor de huwelijken die vanaf dit jaar gesloten worden geldt dat erfenissen en schenkingen niet meer automatisch in de gemeenschap van goederen vallen, maar privé-eigendom zijn. Toch is het nog steeds verstandig om een uitsluitingsclausule op te nemen, omdat voor de huwelijken die voor dit jaar gesloten zijn nog steeds de 'ouderwetse' gemeenschap van goederen geldt. Bovendien kunnen echtgenoten in hun huwelijkse voorwaarden van de nieuwe regeling afwijken. Daarnaast ligt er een wetsvoorstel dat het mogelijk maakt zonder tussenkomst van de notaris toch weer in de 'ouderwetse' gemeenschap te trouwen.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar