Goede voornemens

Leestijd 1 minuut

In 2015 heb ik in mijn praktijk weer veel scheidende mensen gesproken die nauwelijks enig idee hebben van wat er in hun huwelijkse voorwaarden staat.  Laat staan dat zij weten hoe die uitwerken bij scheiding. De uitleg en afwikkeling van huwelijkse voorwaarden vormen al sinds jaar en dag een enorme bron van rechtszaken. Ik ben ervan overtuigd dat dat anders kan.

Daarvoor is nodig dat er voorafgaand aan het huwelijk goed en uitvoerig wordt stilgestaan bij wat het bruidspaar voor ogen staat. Is er een kinderwens? Hoe wordt de taakverdeling dan? Wordt één van beiden kostwinner of willen ze een tweeverdienersrelatie? Hoe kijken ze aan tegen het delen van vermogen, inkomsten, studieschuld, familiekapitaal en bedrijfsresultaten? Een specialist familierecht kan aanstaande echtgenoten informeren en helpen tot afspraken te komen. Als dat goed gebeurt en de bedoelingen duidelijk worden beschreven in huwelijkse voorwaarden, scheelt dat veel discussie ingeval van een onverhoopte scheiding. Dus: trouwplannen voor 2016? Ga dan ook eens langs een advocaat-mediator familierecht.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar