Herfst

Leestijd 1 minuut

De blaadjes vallen van de bomen, paddenstoelen schieten uit de grond en onze zomerse teint verbleekt. Zo kan het ook gaan met de behoefte aan alimentatie. Nog altijd geldt dat een partneralimentatie in beginsel twaalf jaren duurt. Maar dat betekent niet dat de alimentatiegerechtigde twaalf jaren lang stil kan blijven zitten en de alimentatie al die tijd even hoog blijft.

Naarmate de tijd verstrijkt verbleekt de huwelijksgerelateerde behoefte. De lotsverbondenheid tussen ex-echtgenoten neemt met de jaren af. Van degene die alimentatie ontvangt mag verwacht worden dat die zich inspant om in de kosten van onderhoud zelf te (gaan) voorzien. Daarvoor heeft diegene twaalf jaren de tijd. Ook mag verwacht worden dat de alimentatiegerechtigde (meestal) haar uitgavenpatroon aanpast uitgaande van de gedachte dat de huwelijksgerelateerde behoefte verbleekt met de tijd. Dat heeft het Hof Den Haag onlangs bepaald. Dus ook na een echtscheiding moet er zelf gezaaid worden om in volgend (na)jaar weer te kunnen oogsten.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar