Het duurste restaurant van Nederland

Leestijd 1 minuut

De Koperen Pan in Delft mag zich voortaan het duurste restaurant van Nederland noemen. Enkele gasten betaalden namelijk een hoge prijs voor de maaltijd die zij er nuttigden. De nota van € 119,- werd door hen gepind van de rekening van de overledene, wiens uitvaart zij die dag aan het regelen waren.

Het Gerechtshof in Den Haag kende geen genade. Door deze betaling hadden zij de erfenis aanvaard. Plots waren zij als erfgenamen aansprakelijk geworden voor alle schulden van de overledene. De rechter veroordeelde hen tot betaling van € 11.000,- aan een van de schuldeisers.

Het aanvaarden van een erfenis is vormvrij. Dit betekent dat u door feitelijk handelen erfgenaam kunt worden, zonder dat u een handtekening heeft gezet. Een kleine misstap kan dus grote gevolgen hebben. Bent u er niet 100% zeker van dat de erfenis positief is? Wees dan op uw hoede en vraag de notaris om advies!

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar