Het tarief van de overdrachtsbelasting in vogelvlucht (II)

Leestijd 1 minuut

In september heb ik kort weergegeven wanneer het tarief van de overdrachtsbelasting 2% bedraagt en wanneer 6%. Ik gaf aan dat ‘niet voor bewoning gerealiseerde gebouwen’ welke worden verbouwd tot woningen (appartementen), eerst geheel moeten zijn verbouwd tot woningen voordat zij onder het verlaagde tarief van 2% kunnen vallen.

Inmiddels heeft het Hof Den Haag geoordeeld dat het verlaagde tarief van 2% toch van toepassing was in een geval waarin de verbouwing van een kantoorgebouw tot woningen nog niet was voltooid. De al verrichte verbouwingswerkzaamheden, de juridische splitsing in appartementsrechten en de verleende vergunningen brachten het Hof tot zijn oordeel dat het tarief van 2% in dat specifieke geval van toepassing was, ondanks dat de verbouwing nog niet was voltooid. De soep wordt kennelijk niet altijd zo heet gegeten als hij wordt opgediend.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar