Hogere Box 3 heffing in 2017

Leestijd 1 minuut

Voor vermogende particulieren bevat het Belastingplan 2017 een nare verrassing. De maximale heffing in Box 3 gaat flink omhoog, van 1,2% naar 1,65%.

Er is ook goed nieuws. In de eerste tariefschaal gaat de heffing juist omlaag. Veel ouders hebben inmiddels door dat het aantrekkelijk kan zijn om Box 3 vermogen over te hevelen naar een lagere tariefschaal van de kinderen. Daarvoor bestaan veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de papieren schenking, de schenking voor een koopwoning of het kwijtschelden van schulden. Een ander voorbeeld is het overdragen van de vakantiewoning aan de kinderen.

Heeft u goede doelen in uw testament staan? Overweeg dan eens om bij leven al een deel weg te geven. Vanwege de giftenaftrek betaalt u dan juist minder belasting in plaats van meer!

Voor sommige schenkingen is een bezoek aan de notaris verplicht. Voor alle schenkingen is het verstandig om u te laten voorlichten over de fiscale gevolgen. Behalve de inkomstenbelasting zijn namelijk ook de erfbelasting en schenkbelasting van belang.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar