Huis op naam van de kinderen zetten?

Leestijd 1 minuut

Regelmatig krijg ik de vraag of het zin heeft om het huis op naam van de kinderen te zetten. Voor het huis waar de ouders zelf wonen, is dat niet verstandig.

Onder de huidige regelgeving leidt dit vaak tot meer in plaats van minder belasting. Voor het tweede huis waar een kind woont, is het een ander verhaal. Vorig jaar was het door een eenmalige regeling tijdelijk mogelijk om een dergelijke woning vrij van schenkbelasting aan een kind over te dragen.

Het goede nieuws is dat deze regeling mogelijk weer terugkomt. Wie een woning wil overdragen aan zijn kind, moet helaas wel rekening houden met overdrachtsbelasting en notariskosten. Nog een keer dezelfde kosten dus, die u ook al bij de aankoop heeft betaald. Wie de aanschaf van een studentenwoning overweegt, kan zich die extra kosten besparen door de woning direct al op naam van de kinderen te zetten.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar