Huwelijkse voorwaarden opheffen?

Leestijd 1 minuut

Regelmatig heb ik oudere stellen aan tafel die hun huwelijkse voorwaarden willen opheffen. Meestal is men ooit onder huwelijkse voorwaarden getrouwd omdat er sprake was van een onderneming. Na de verkoop van het bedrijf is het risico op faillissement verdwenen. De ondernemende echtgenoot is door de verkoop een stuk rijker geworden dan de ander. Overlijdt de ondernemer als eerste van beiden, dan moet er dus ook meer erfbelasting worden betaald.

Door de huwelijkse voorwaarden op te heffen, ontstaat er een gemeenschap van goederen waardoor de andere echtgenoot zonder belastingheffing recht heeft op de helft van het vermogen. Heeft u als ondernemer geen pensioen opgebouwd en leeft u van uw spaargeld? In dat geval is het extra belangrijk om hier aandacht aan te besteden. De heffing van erfbelasting kan oplopen tot 20%. Dat is een flinke aderlating voor uw gezin. En helemaal vervelend als u dat met een bezoek aan de notaris had kunnen voorkomen.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar