Kan ik een kind onterven?

Leestijd 1 minuut

Veel ouderen zijn nog in de veronderstelling dat zij hun kinderen niet kunnen onterven. Sinds de invoering van het nieuwe erfrecht is het echter wel mogelijk om een kind buiten de erfenis te houden.  Iemand die zijn kind onterft, doet dit meestal omdat het contact is verbroken. Maar er kunnen ook andere redenen zijn. Bijvoorbeeld als uw kind schuldeisers heeft en u niet wilt dat uw erfenis daar naar toe gaat. 

Onterven kan op meerdere manieren. Het is niet altijd nodig om uw kind helemaal uit te sluiten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw kind wel te laten erven maar geen zeggenschap te geven. In dat geval kan uw kind niet dwarsliggen bij de afwikkeling van de erfenis. Een andere mogelijkheid is om zelf al een verdeling van uw erfenis op te nemen in uw testament. Bijvoorbeeld als één van uw kinderen het huis moet kunnen overnemen, ook als de andere kinderen het daar niet mee eens zijn.

Een kind onterven kan alleen maar door een testament te maken. En daarvoor moet u uiteraard langs de notaris.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar