Kindregelingen: opgelet!

Leestijd 1 minuut

Gescheiden ouders met minderjarige kinderen hebben recht op kinderbijslag en daarnaast kan er voor een ouder recht bestaan op kindgebonden budget. Beide uitkeringen zijn tegemoetkomingen van de overheid in de kosten van de kinderen.

Doorgaans ontvangt de ouder bij wie het kind staat ingeschreven de kinderbijslag en krijgt hij/zij ook het kindgebonden budget. Soms wordt om fiscale redenen als er meer kinderen zijn één kind bij de ene ouder en één kind bij de andere ouder ingeschreven. De alimentatierekenstelsels houden hier echter geen rekening mee. Die gaan ervan uit dat de kinderbijslag en het kindgebonden budget worden gebruikt voor de kinderen. Het kan daarom redelijk zijn dat degene die kinderalimentatie betaalt, de kinderbijslag en het kindgebonden budget als hij/zij die ontvangt, overhevelt naar de andere ouder. Het is zaak dit goed af te spreken!

 

 

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar