Kom(/)kommertijd

Leestijd 1 minuut

Zomervakantie, komkommertijd? Als echtscheidingsadvocaat zou ik de zomervakantieperiode zeker niet rustig willen noemen. De ervaring leert mij dat in de zomervakantie veel grote beslissingen in de privésfeer worden genomen. Dat kan een grote uitgave zijn, bijvoorbeeld het kopen van een ander huis of een auto. Maar ook valt in die periode vaak een beslissing om een eigen onderneming te starten, te trouwen of juist te scheiden.

Daarbij is advies van een gespecialiseerde familierechtadvocaat gewenst, zo niet noodzakelijk. De gevolgen zijn immers groot. Na de zomer breekt voor veel familierechtadvocaten dan ook doorgaans een drukke periode aan. Ik denk bij het woord komkommertijd daarom vaak aan kom-we gaan trouwen-tijd en (be)kommer-om de toekomst na scheiding-tijd. Noem het beroepsdeformatie.

Wat gek is, is dat maar weinig echtparen tijdens hun huwelijk stilstaan bij de juridische gevolgen van ‘life events’ zoals het krijgen van een erfenis of het starten van een onderneming. Die gebeurtenissen vergen óók advies van een familierechtdeskundige, bijvoorbeeld over aanpassing of het maken van huwelijkse voorwaarden. Bekommert u zich daar toch vooral om tijdens de vakantieperiode!

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar