Levenstestament in trek!

Leestijd 1 minuut

Steeds meer mensen maken een levenstestament. Volgens recente cijfers van het notariaat worden er iedere maand 10.000 exemplaren ondertekend. Een levenstestament is een notariële akte waarin u een volmacht geeft aan uw vertrouwenspersoon. Vooral echtparen met volwassen kinderen en alleenstaande ouderen doen dit uit voorzorg voor de situatie dat ze door ziekte hun eigen zaken meer kunnen regelen.

Voor wie niks op papier laat zetten, is er altijd nog de mogelijkheid om bewindvoering aan te vragen bij de rechtbank. Tussen 2009 en 2016 steeg het aantal bewindvoeringen van 95.000 naar maar liefst 230.000. Lange wachttijden zijn het gevolg. Een ander nadeel van bewindvoering is dat u onder toezicht komt te staan, wat leidt tot een administratieve last die uw gezin niks oplevert. Met een levenstestament heeft u geen wachttijd en geen overheidstoezicht.

Gaat u liever naar de rechtbank of de notaris? U mag kiezen!

Reacties

  1. We hebben een zeer goede voorlichting gekregen over het maken van levenstestament. Hadden er nog niet overnagedacht. Maar hebben het nu geregeld, dankzij Uw Notaris, Lucas van der Veen. Geeft een erg fijn gevoel, en rust.

    Jd Wiltens-Martens op dinsdag 13 juni 2017 12:46

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar