Liever geen erfbelasting betalen?

Leestijd 1 minuut

Economen voorspellen dat deze eeuw de rijken steeds rijker en de armen steeds armer zullen worden. Voorstanders van het belasten van vermogen zien hierin een rechtvaardiging voor de heffing van erfbelasting. De meeste mensen vinden de erfbelasting echter niet eerlijk. U krijgt er namelijk niks voor terug.

Zou u liever geen erfbelasting betalen? Misschien kunt u wat met het volgende voorbeeld. Stel, u bent een echtpaar en ongeveer 70 jaar oud. U hebt twee kinderen en vier kleinkinderen. U hebt een appartement van € 200.000, geen hypotheek en € 40.000 op de bank. Regelt u niks dan betalen uw kinderen straks € 12.500 erfbelasting. Maakt u een slim testament waarbij een deel van uw erfenis naar de kleinkinderen gaat, dan betaalt u precies € 0 erfbelasting. Zo gemakkelijk hebt u nog nooit geld verdiend. In vrijwel iedere situatie kunt u met een testament erfbelasting besparen. Regel het bij de notaris!

Vraag direct een offerte aan

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar