“Mamamama”

Leestijd 1 minuut

Wanneer baby’s hun eerste woordjes gaan zeggen, zeggen ze dat van pure pret liefst telkens achter elkaar. “Papapapa” of “mamamama”. De wetgever heeft er aanzienlijk langer over gedaan om tot mama mama te komen.

Alhoewel het al langer mogelijk was voor twee vrouwen om allebei moeder te worden van een kind dat in een lesbische relatie wordt geboren, had dat tot voor kort veel voeten in de aarde. Adoptie was de (enige) route. Sinds 1 april 2014 geldt dat een kind dat uit een huwelijk van twee vrouwen wordt geboren automatisch twee moeders heeft. Het moet dan wel gaan om een kind dat verwekt is door middel van kunstmatige donorbevruchting van een anonieme donor. Een kind geboren uit en relatie van twee ongehuwde vrouwen en een kind dat niet met een onbekende donor is verwekt via kunstmatige donorbevruchting kan sinds 1 april 2014 ook makkelijker twee juridische moeders krijgen. In die gevallen kan het kind dat door de ene vrouw wordt gebaard door haar vrouwelijke partner worden erkend.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar