Meebetalen voor de kinderen van je ex?

Leestijd 1 minuut

Veel nieuwe partners van een alimentatieplichtige vader vragen zich af of hun inkomen ook een rol speelt bij de vaststelling van kinderalimentatie. Zij zien dit als onrechtvaardig en vinden dat zij niet hoeven meebetalen aan de kosten van de kinderen van hun partner en zijn ex-vrouw.

Dat is begrijpelijk en hun inkomen speelde in het verleden dan ook geen rol bij de vaststelling van de hoogte van de kinderalimentatie. Het enige wat door rechters wel werd meegenomen is dat, als de vader met een nieuwe partner samenwoont en die nieuwe partner eigen inkomsten heeft, hij de woonlasten kan delen zodat bij de berekening van de alimentatie slechts met de helft van de woonlasten rekening werd gehouden.

Sinds april 2013 gelden nieuwe regels en speelt het aspect van samenwonen geen rol meer. De woonlast wordt gekoppeld aan het netto inkomen van de alimentatieplichtige. 30% van het netto inkomen mag als woonlast worden opgevoerd; ongeacht of de werkelijke woonlasten hoger of lager liggen en ongeacht of de woonlasten met een nieuwe partner kunnen worden gedeeld.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar