Meer geregistreerde partnerschappen

Leestijd 1 minuut

Niet alle adviezen van de notaris worden opgevolgd. In 2014 heeft de beroepsorganisatie voor notarissen het standpunt ingenomen dat het geregistreerd partnerschap kan worden afgeschaft.

Doordat het vrijwel dezelfde juridische status heeft als een huwelijk is het geregistreerd partnerschap overbodig en leidt het alleen maar tot verwarring. Niet iedereen realiseert zich bijvoorbeeld dat er een gemeenschap van goederen ontstaat, net als bij een huwelijk.

Uit recente cijfers van het CBS blijkt echter dat er sinds 2014 juist veel meer partnerschappen worden afgesloten bij de gemeente. Een toename van maar liefst 50% in twee jaar tijd mag gerust opmerkelijk worden genoemd.

Stellen die hun burgerlijke staat niet willen veranderen maar wel erkenning willen van hun relatie, kunnen een samenlevingscontract laten maken door de notaris. Voor de belastingen en pensioenen is dat net zo geldig als een geregistreerd partnerschap.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar