Moet nieuwe partner meebetalen voor kinderen?

Leestijd 1 minuut

Op grond van de wet hebben stiefouders een onderhoudsplicht tegenover stiefkinderen. Stiefouder ben je als je getrouwd bent met een ouder. Samenwoners vallen hier niet onder. Maar is dat onderscheid (nog) terecht?

Je kunt zeggen van wel: trouwen heeft veel gevolgen. Niet iedereen wil dat, veel mensen kiezen er bewust voor om niet te trouwen. Maar het tegenovergestelde is soms ook verdedigbaar. Het Hof Den Haag heeft onlangs aanleiding gezien om in een zaak over door de vader te betalen kinderalimentatie te oordelen dat de nieuwe vriend van moeder ook moest bijdragen voor de kinderen. Volgens het Hof is het niet altijd terecht dat samenwonende partners anders worden behandeld dan gehuwden. Ook een samenwonende partner kan ‘familiy life’ hebben met de kinderen van zijn/haar partner. Daarom kan op grond van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens een onderhoudsplicht tegenover kinderen ontstaan. Dat meent althans het Hof Den Haag. Zal de wetgever volgen?

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar