Natuurlijk…?!

Leestijd 1 minuut

Het lijkt zo logisch; als de ene partner kosten voor een verbouwing van het huis van de andere partner betaalt, spreek dan af of terugbetaald moet worden. De vraag of en hoeveel terugbetaald moet worden, speelt op in geval van overlijden, verkoop of scheiding.

Als ik een stel adviseer om bij zulke investeringen vast te leggen of het de bedoeling is dat een vergoedingsaanspraak ontstaat, is het antwoord steevast: “natuurlijk”! Maar de praktijk leert dat die vastlegging er vaak bij in schiet. Over een dergelijke kwestie heeft het Gerechtshof Amsterdam recent geoordeeld. In die zaak waren man en vrouw gehuwd op huwelijkse voorwaarden. Er was geen gemeenschap van goederen. De vrouw had een laag inkomen en een huis. De man was vermogend en had verbouwingskosten aan het huis van de vrouw betaald. Volgens het Hof had de man in die zaak met die investering aan een natuurlijke verbintenis jegens de vrouw voldaan. De vrouw hoefde bij echtscheiding geen vergoeding te betalen. Natuurlijk…? Leg dus vast wat de bedoeling is. Echt doen!

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar