Net te vroeg gescheiden...

Leestijd 1 minuut

Een paar jaar geleden is in de wet opgenomen dat de gemeenschap van goederen eindigt op het moment dat een echtscheiding wordt aangevraagd. Voordien eindigde de gemeenschap van goederen pas op het moment dat de echtscheiding helemaal rond was. Tussen beide momenten kan soms wel een jaar verstrijken.

Wellicht heeft u in de krant gelezen over de vrouw die tijdens het huwelijk  ruim twee miljoen euro won in de postcode loterij. Helaas voor haar echtgenoot was een maand daarvoor net de echtscheiding aangevraagd. Dankzij de wetswijziging hoefde de vrouw de prijs niet meer te delen met haar man.

Er gaat nog meer wijzigen in de wet. De tweede kamer heeft onlangs bepaald dat de gemeenschap van goederen kleiner wordt. Erfenissen vallen daar in de toekomst niet meer in. Dit geldt echter alleen voor nieuwe huwelijken. Als uw kinderen al voor de invoering van de nieuwe wet zijn getrouwd, is het nog steeds nodig om de "koude kant" in uw testament uit te sluiten.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar