Nieuw huwelijksgoederenrecht komt eraan

Leestijd 1 minuut

Deze week behandelt de Eerste Kamer het wetsvoorstel over de beperking van de gemeenschap van goederen. Wordt de wet ingevoerd, dan trouwen nieuwe echtparen automatisch in een kleinere gemeenschap van goederen. Erfenissen, schenkingen en de bezittingen en schulden van voor de huwelijksdatum blijven vanaf dat moment privé.

Van de stellen die in het huwelijk treden, laat ongeveer een kwart huwelijkse voorwaarden opstellen. De gedachte is dat een deel van deze stellen onder de nieuwe wet niet meer naar de notaris hoeft. Bijvoorbeeld jonge stellen die in loondienst zijn en alleen huwelijkse voorwaarden willen om de erfenissen en studieschulden privé te houden.

Voor ondernemers is het een ander verhaal. Wie tijdens het huwelijk voor zichzelf begint, een nieuwe onderneming opstart of schulden aangaat, doet dit ook onder nieuwe wet nog in gemeenschap van goederen. Wie dergelijke plannen heeft, doet er dus verstandig aan om vooraf huwelijkse voorwaarden te maken bij de notaris!

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar