Oh, kom er eens kijken…

Leestijd 1 minuut

Nu de Sint weer in het land is regent het doosjes Lego in de schoenen. Lego blijft geliefd speelgoed. Voor sommigen geldt dat zeer in het bijzonder. Er zijn ware verzamelaars die grote, ook emotionele en bijzondere waarde hechten aan hun collectie Lego. Als zo’n Lego-liefhebber trouwt in gemeenschap van goederen, dan valt de Legocollectie ook in die gemeenschap. Bij een echtscheiding moet dan verdeling plaatsvinden.

Onlangs speelde in een echtscheidingsprocedure de vraag of een verzameling Lego bijzonder verknocht was aan meneer die de verzameling had aangelegd. Meneer betoogde dat zijn verzameling vanwege de bijzondere aard en de grote emotionele waarde dermate aan hem verknocht was dat die niet in de verdeling betrokken moest worden. De rechtbank onderkende de bijzondere band die de man met zijn Lego had, maar volgde de conclusie van de man niet. Wil Sinterklaas cadeautjes buiten een verdeling bij echtscheiding houden, dan moet hij –net als andere schenkers- dus een uitsluitingsclausule maken.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar