Ontslag en alimentatie

Leestijd 1 minuut

Een bestaande alimentatieverplichting kan gewijzigd worden. Bijvoorbeeld indien de financiële positie van betaler of ontvanger verandert. Zo kan een alimentatie worden aangepast nadat de alimentatieplichtige zijn baan is kwijtgeraakt.

Ontslag betekent echter niet dat verlaging van de alimentatie een gelopen race is. Zo was er recent een uitspraak in een zaak waarin een man zijn baan kwijtraakte. Hij kreeg een ontslagvergoeding van ruim € 100.000,--. Die gebruikte hij grotendeels om zijn huis van een nodige opknapbeurt te voorzien. Ook kocht hij daarvan een auto. De man vond een nieuwe baan, maar zijn nieuwe salaris was aanzienlijk lager dan het oude. Hij verzocht de rechter zijn alimentatieverplichting te verlagen. De man kreeg echter nul op het rekest omdat hij zijn ontslagvergoeding had kunnen en moeten gebruiken om de alimentatie te blijven betalen.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar