Ontslagvergoeding en echtscheiding

Leestijd 1 minuut

Niet zelden speelt in echtscheidingssituaties de vraag hoe moet worden omgegaan met een ontslagvergoeding. Moet die verdeeld worden als sprake is van een gemeenschap van goederen?

Als (en dat is vaak zo) de ontslagvergoeding bedoeld is ter aanvulling van het inkomen na ontslag (WW-uitkering), dan hoeft die in beginsel niet verdeeld te worden. Dat geldt ook als de vergoeding in een zogenoemde stamrecht BV is gestort die in termijnen kan uitkeren ter besparing van belastingheffing. Maar wat als vervolgens de echtgenoten geld van de ontslagvergoeding uit de stamrecht BV halen (lenen) voor een woningaankoop? Volgens het Hof Arnhem-Leeuwarden in een recente uitspraak kan dan niet zonder meer worden volgehouden dat het bedrag van de ontslagvergoeding (waarde van de stamrecht BV en de schuld aan die BV) alleen aan de ontslagen echtgenoot toekomt. Dat had ermee te maken dat niet aangetoond was dat nog termijnuitkeringen gedaan konden worden nu het geld al uit de Stamrecht BV gehaald was en in het huis zat.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar