Partneralimentatie op de schop?

Leestijd 1 minuut

Op grond van de wet duurt partneralimentatie in beginsel twaalf jaar. Al enige tijd is er discussie over verkorting van die termijn. Het wetsvoorstel van Bontes tot verkorting van de duur van partneralimentatie is door de Tweede Kamer echter verworpen.

Betekent dit dat de Tweede Kamer vindt dat de huidige regeling in stand moet blijven? Nee. De VVD, PvdA en D66 hebben ook een wetsvoorstel ingediend dat als oogmerk heeft vereenvoudiging en verkorting van de partneralimentatie. In dat voorstel worden het systeem en de grondslag van partneralimentatie gewijzigd. Het staat de indieners voor ogen dat partneralimentatie in de toekomst in beginsel vijf jaar duurt en langer als er jonge kinderen zijn of het huwelijk erg lang heeft geduurd.

Daarnaast komen er (meer) prikkels voor de alimentatiegerechtigde om weer of meer te gaan werken. Het is nog maar zeer de vraag of dit wetsvoorstel het wel gaat redden. De roep om aanpassing klinkt in elk geval nog steeds.

Reacties

Nog geen reacties

Reageren is uitgeschakeld

Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar