Pas op uw partner!

Leestijd 1 minuut

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? In geval van overlijden is uw partner uw erfgenaam. Mocht u overlijden met achterlating van kinderen dan heeft de wetgever een automatische langstlevende regeling voor u bedacht. De langstlevende blijft dan goed verzorgd achter. Let wel op dat eventueel eerder gemaakte testamenten voor de wettelijke regeling gaan. Een ouder testament kan mogelijk minder goed uitpakken.

Wanneer u niet gehuwd bent of geen geregistreerd partnerschap aangegaan bent ligt het anders. De partner waarmee uw samenwoont erft niet van u. Of u nu met of zonder kinderen komt te overlijden, u zult een testament moeten maken om uw partner goed verzorgd achter te laten. Heeft u kinderen en is het de bedoeling dat de kinderen hun erfdeel pas uitgekeerd krijgen na het overlijden van uw partner, dan is het noodzakelijk om ook een samenlevingsovereenkomst te maken. Deze zorgt er voor dat het testament echt waterdicht is.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar