Pensioengat?

Leestijd 2 minuten

Dat PlasBossinade in eigen huis in staat is om schadeberekeningen te maken, is vast bij u bekend. Dat dit ook zo is voor pensioenschade, wellicht iets minder. Toch houden de bedrijfsaviseurs van PlasBossinade zich hier ook mee bezig. Een voorbeeld uit de praktijk:

Chinees

Mogelijk herinnert u zich nog de radio- en televisiereclame over pensioen van vorig jaar.De man die uitleg vraagt aan personeelszaken over zijn pensioen, en die in het Chinees uitleg krijgt. De man spreekt geen Chinees, dus zijn reactie kunt u raden. Daar moest ik aan denken toen ik laatst het volgende meemaakte.

Pensioengat

Een nieuwe medewerker van één van onze cliënten had volgens eigen zeggen een pensioengat. Cliënt had besloten om de medewerker daarin tegemoet te komen, en benaderde PlasBossinade voor de berekening. De medewerker reageerde uiterst verontwaardigd op deze berekening: het was volgens haar niet meer dan een fooi. Zij verstrekte daarop een berekening van een erkend pensioenadviseur, wiens uitkomsten driemaal zo hoog waren als die van mij.

Onderbouwing

Het verschil tussen beide berekeningen was zo groot dat cliënt verzocht om een onderbouwing van de berekeningen van de pensioenadviseur. De berekening bevatte namelijk enkel de basisbedragen met daarbij een uitkomst. De detailberekening wilde de pensioenadviseur niet verstrekken. Immers, hij was toch een erkend pensioenadviseur?

Bevestiging

De cliënt heeft vervolgens mijn berekeningen door een onafhankelijk expert  laten toetsen. Die beaamde dat de berekening volgens de regelen der kunst was uitgevoerd.  De medewerker was uiteraard zeer teleurgesteld, maar u kunt raden waarover vooral…

Voor meer informatie over pensioenschade en andere schadeberekeningen kunt u contact met mij opnemen.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar