Relaties op de werkvloer

Leestijd 1 minuut

Het komt nogal eens voor, relaties op de werkvloer. Niet zelden leiden ze tot een huwelijk. Minder vaak is ook sprake van een huwelijk in zakelijke zin, een gezamenlijk aandeelhouderschap. Maar ook dat komt wel met enige regelmaat voor; echtgenoten die tevens samen aandeelhouders zijn in een vennootschap.

Doorgaans geeft dat geen problemen zo lang het huwelijk goed is. De problemen ontstaan bij een scheiding. Als de echtgenoten het huwelijk niet willen voortzetten, ontstaat veelal ook de wens om niet langer gezamenlijk aandeelhouders te zijn. Dat kan problemen geven. De echtscheiding en de afwikkeling van de gevolgen daarvan kunnen geregeld worden, zo nodig met tussenkomst van een rechter. Veel moeilijker is het om af te dwingen dat de ene aandeelhouder zijn/haar aandelen aan de andere aandeelhouder verkoopt. Dat kan in beginsel alleen als de ander dat wil. Bedenk dus goed of gezamenlijk aandeelhouderschap bij een huwelijk wel echt gewenst is.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar