Repareer uw papieren schenking!

Leestijd 1 minuut

Veel ouders hebben in het verleden wel eens een papieren schenking gedaan. Dit houdt in dat u bij de notaris "op papier" een geldbedrag schuldig erkent aan de kinderen. Pas na uw overlijden wordt het bedrag uitbetaald.

Door de schenking wordt uw vermogen lager waardoor u minder belasting betaalt. Bijvoorbeeld minder inkomstenbelasting over uw spaargeld of minder erfbelasting over uw nalatenschap.

Op de erfbelasting bespaart u echter alleen wanneer u over de schuld ieder jaar rente heeft betaald aan de kinderen. Na uw overlijden moeten de kinderen met bankafschriften bij de belastingdienst aantonen dat u de rente heeft overgemaakt. Is de rente niet betaald dan is de schenking voor niets geweest. Helaas komt dit regelmatig voor. Gelukkig staat de belastingdienst toe dat u de achterstallige rentebetalingen bij leven inhaalt. U kunt de papieren schenking dus repareren. Let er wel op dat u over de achterstallige rente ook nog een rente moet vergoeden. Rente op rente dus!

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar