Slapende VVE? Doe er wat mee!

Leestijd 2 minuten

Minister Blok lanceerde afgelopen week een nieuw plan. Hij wil een einde maken aan het begrip "slapende" vereniging van eigenaars. Dit is belangrijk nieuws voor woningeigenaren in Groningen. In onze stad zijn er namelijk veel kleine verenigingen van eigenaars (met 2, 3 of 4 appartementen) zonder inschrijving bij de Kamer van Koophandel, zonder bankrekening en zonder onderhoudsplan.

Het regelen van deze zaken is wettelijk al verplicht, maar tegen "overtreders" wordt tot nu toe niet opgetreden. Het is nog niet bekend hoe de minister alsnog wil gaan handhaven. Het zou best eens kunnen dat uw appartement binnen enkele jaren onverkoopbaar wordt zonder actieve VVE. Bijvoorbeeld omdat een aspirant koper daarom geen hypotheek kan krijgen.

Er is nog een andere reden waarom 2015 een goed jaar kan zijn om uw VVE te activeren. Minister Blok heeft ook geregeld dat iedere woningbezitter na de jaarwisseling een energielabel krijgt toegestuurd. Als bewoner van een ouder appartement mag u er vanuit gaan dat u geen fruitig groen label zult ontvangen. Om een betere score te krijgen, moet u wellicht samen met uw boven- en onderburen gaan investeren in het gebouw.

Heeft u dan belang bij een beter energielabel? Jazeker, want als elke woning in Nederland een energielabel heeft, kunnen daar in de toekomst andere maatregelen aan worden gekoppeld. Bijvoorbeeld hoeveel belasting u betaalt of onder welke voorwaarden u een hypotheek kunt krijgen. U bent alvast gewaarschuwd!

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar