Te bont?

Leestijd 1 minuut

Het komt niet zelden voor dat twee echtgenoten al jaren uit elkaar zijn voordat een van hen de stap zet om tot een formele echtscheiding te komen. Vaak is dat wachten een garantie voor geschillen over hoe de financiële huishouding sinds het uiteengaan gevoerd is.

Onlangs moest het Gerechtshof Amsterdam in een dergelijke situatie beslissen op een alimentatieverzoek. Pas na ongeveer 14 jaar uit elkaar te zijn, werd de rechtbank verzocht de echtscheiding uit te spreken en werd door de vrouw een verzoek tot partneralimentatie gedaan. De rechtbank kende een alimentatie toe, maar in hoger beroep zette het gerechtshof daar een streep door. Het hof oordeelde dat na zo lang feitelijk gescheiden van elkaar te hebben geleefd, de huwelijksgerelateerde lotsverbondenheid is geëindigd. Het Boerenbont servies moest in die zaak nog wel verdeeld worden.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar