Testament na echtscheiding?

Leestijd 1 minuut

Wat voor werk u ook doet, er zijn van die vragen die iedere week voorbij komen. Ook voor notarissen is dat het geval. Een van de meest gestelde vragen is of een testament moet worden aangepast na een echtscheiding. 

Meestal hoeft dat niet omdat in het testament staat dat het niet meer geldt na een relatiebreuk. Vaak kiest men er dan toch voor om een nieuw testament te maken. Bijvoorbeeld in de situatie dat er minderjarige kinderen zijn. De ex-partner heeft bij overlijden dan nog steeds de controle over de erfenis. Dit kan echter worden uitgesloten in een "echtscheidingstestament". Daarin wordt vastgelegd dat een andere persoon de erfenis afwikkelt en beheert voor de kinderen. Vaak is dat iemand uit de eigen familie, zoals een broer of zus. De zeggenschap van de ex-partner berust overigens niet op het huwelijk maar op het ouderschap. Ook voor ex-samenwoners is een echtscheidingstestament dus van belang!

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar