U bent toch zeker Sinterklaas niet?

Leestijd 1 minuut

Veel ouderen hebben de afgelopen jaren grote bedragen geschonken aan hun kinderen. Ze hopen daarmee te kunnen besparen op de eigen bijdrage voor zorgkosten.

Ik sta versteld van het gemak waarmee sommige mensen afstand doen van hun spaargeld. Als u uw hele leven heeft gespaard voor een onbezorgde oude dag, dan gaat u dat toch niet weggeven als uw oude dag eenmaal is aangebroken? En al helemaal niet als het beleid van de overheid is gericht op zelfredzaamheid.

Was dat niet juist de reden waarom u bent gaan sparen? Dat u zichzelf kon redden? Als teveel mensen hun geld weggeven aan de kinderen, beslissen ze in Den Haag misschien wel dat de rekening voor uw zorgkosten gewoon naar uw kinderen gaat. De wet hoeft daar niet eens voor te worden gewijzigd. In het Burgerlijk Wetboek staat namelijk al dat kinderen voor hun ouders en schoonouders(!) moeten zorgen als die behoeftig zijn. Wat een "behoeftige schoonouder” is, dat staat er niet bij.

Wellicht een mooi gespreksonderwerp voor bij het kerstdiner!

Reacties

  1. Grappig, wist niet dat dat ook de wet was opgenomen.

    Jeroen op vrijdag 05 december 2014 11:29

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar