Verschuiving start- en opleverdata: meerwerk?

Leestijd 2 minuten

Wij kunnen het als advocaten niet vaak genoeg zeggen: meerwerk moet altijd tijdig worden gemeld bij de opdrachtgever. En daarbij moet je de opdrachtgever ook altijd een indicatie geven van de verwachte meerkosten. Dat het niet doen van die melding grote gevolgen kan hebben, blijkt wel uit de volgende uitspraak.

RvA 19 maart 2015, geschilnummer 34.753
Deze uitspraak ging over het volgende. Er was een aanbestedingsprocedure uitgeschreven voor een gewone en een ovale rotonde (een “ovonde”). Aannemer “X” schreef in en won de opdracht. De aanbestedingsprocedure duurde echter langer dan verwacht en daarom wijzigden direct in het begin al de start- en opleverdata van het werk.
 
De aannemer vond dat aldus sprake was van bestekswijzigingen. De voorwaarden van uitvoering van het werk waren daardoor gewijzigd, aldus de aannemer. Dat vonden arbiters ook.
 
Maar toch ging het mis. Waarom? Omdat de aannemer de opdrachtgever, voordat hij begon met het werk, op geen enkele wijze in kennis had gesteld dat hij zijn inschrijfsom niet gestand zou kunnen doen. De aannemer had, voordat hij begon met het werk, ook niet gezegd dat opschuiving van de data wel eens tot meerwerk kon leiden. Dat deed hij pas enkele maanden later. Dat was te laat. Het resultaat: de vorderingen van de aannemer werden afgewezen.

 

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar