Volmacht noodzakelijk voor ondernemer

Leestijd 1 minuut

De ondernemer zou zeker een algemene volmacht af moeten geven. Immers, als de ondernemer iets overkomt, moet er aardig wat geregeld worden. Klanten, leveranciers, werknemers, de bank, de overheid, iedereen wil weten wie de ondernemer vervangt bij een ongeval of ziekte.

Toch blijkt het bijzonder lastig om ondernemers te overtuigen van de noodzaak om iets op papier te zetten. Wellicht ligt het in hun aard om problemen pas op te lossen als deze zich daadwerkelijk aandienen. Of staat het de ondernemer simpelweg tegen om op welke manier dan ook zeggenschap uit handen te geven.

Voor de omgeving is het in elk geval niet zo leuk als er niks geregeld is. Veel tijd en geld kan verloren gaan door onnodige juridische procedures. Nog vervelender is het wanneer juist de verkeerde persoon het recht opeist om de zaken te regelen, zeker als men dit zelf mogelijk heeft gemaakt door geen instructies achter te laten.

Een algemene volmacht moet altijd via de notaris worden gemaakt. Daarmee staat vast dat de volmacht echt is en wordt deze door alle instanties geaccepteerd. Adviseurs van ondernemers denken uiteraard mee over de inhoud van de volmacht. Wellicht is voor u zelfs een rol weggelegd als (mede-)gevolmachtigde?

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar