Voor niks huwelijkse voorwaarden gemaakt

Leestijd 1 minuut

Een belangrijke reden om huwelijkse voorwaarden te maken, is de bescherming tegen elkaars schuldeisers. Dat deze bescherming niet altijd opgaat, ontdekte een echtpaar bij het gerechtshof Leeuwarden.

Op naam van de vrouw was een woning aangekocht met een hypotheek waarvoor zowel zij als haar echtgenoot hadden getekend. Vervolgens ging de man failliet en eiste de curator met succes de woning op bij de vrouw. Op grond van de Faillissementswet moet ook de niet-failliete echtgenote haar bezittingen inleveren bij de curator indien zij niet kan aantonen dat deze bezittingen door haar met privé vermogen zijn gefinancierd. Omdat de man ook aansprakelijk was voor de hypotheek, kreeg de curator gelijk van de rechter.

In deze situatie was de vrouw beter af geweest indien de woning en hypotheek alleen op naam van haar man hadden gestaan. Nu is zij het huis kwijt maar nog steeds aansprakelijk voor de hypotheek.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar