Vrijstelling schenkbelasting 2017 voor de eigen woning nu al gebruiken?

Leestijd 1 minuut

Op Prinsjesdag is bekend gemaakt dat in 2017 de verhoogde vrijstelling in de schenkbelasting weer naar 100.000 euro gaat. Helaas blijft de leeftijdsgrens wel van toepassing. De ontvanger mag niet ouder zijn dan 40 jaar. Een versoepeling is dat het niet meer om een kind hoeft te gaan. U kunt de vrijstelling bijvoorbeeld ook gebruiken voor de aankoop van een woning door uw kleinkind, neef, nicht, broer of zus.

Wie de regels goed bestudeert, komt tot de conclusie dat de vrijstelling ook gebruikt kan worden voor een woning die in 2015 of 2016 wordt gekocht. Dit kan door het bedrag eerst te lenen aan de begunstigde en vervolgens op 1 januari 2017 het bedrag kwijt te schelden. Echter, wees gewaarschuwd: zowel de woning als de lening moet voldoen aan de voorwaarden van de belastingdienst. Zorg er dus voor dat het goed wordt vastgelegd en op de juiste manier wordt uitgevoerd en doorgegeven aan de belastingdienst!

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar