Vrijstelling schenkbelasting verruimd

Leestijd 1 minuut

Wie voor het eerst een woning koopt, krijgt vaak een schenking of lening van zijn ouders. Per 1 januari van dit jaar is het bedrag dat vrijgesteld mag worden geschonken definitief verhoogd naar € 100.000,-.

De meeste Nederlanders hebben dergelijke bedragen niet op de bank staan. Toch is er ook voor de gewone man goed nieuws. Voortaan mogen namelijk ook grootouders een vrijgestelde schenking doen aan hun kleinkinderen. Voorwaarde is dat de kleinkinderen het bedrag gebruiken voor de aankoop van een woning of de aflossing van een hypotheek.

Wanneer opa naar het verpleeghuis gaat en zijn woning wordt verkocht, is er vaak de wens om een deel van de opbrengst uit te keren aan de kinderen. De kinderen zijn meestal ouder dan 40 jaar en hebben daardoor geen recht meer op de grote vrijstelling. Sinds 1 januari is er voor deze groep dus een nieuwe mogelijkheid met de vrijstelling voor de kleinkinderen. Wie het slim aanpakt, kan met een schenking aan de kleinkinderen besparen op de erfbelasting, schenkbelasting, inkomstenbelasting, hypotheekrente en zorgkosten!

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt
Start chatgesprek

Medewerkers zijn nu beschikbaar

Onze medewerkers zijn nu online om uw zakelijke vragen te beantwoorden. Vul de naam van uw organisatie in en klik op "Start chat" om een chatgesprek te starten.

Sorry, de chat is momenteel niet beschikbaar